Albanian Flavors është një nga eksportuesit më të mëdhenj të rakisë, birrave, verërave, ullirit, vajrave esenciale dhe vajit të ullirit. 


Shija shqiptare ofron perzjerje te vertete unike dhe shije medhetare.
Duke perfaqesuar nje te kaluar te pasur historike , ushqimi i shqiptarve eshte zhvilluar gjate mijevjecareve duke reflektuar nje shumellojshmeri ndikimesh.
Ushqimi shqiptar eshe aq mesdhetar dhe natyral sic eshte dhe tradicional dhe i pasur me shije.
Ne cdo sofer shqiptare ne shekuj eshte perdorur bulmeti dhe mishi , perimet dhe zarzavatet,erzat dhe cajrat aromatike.
Ullinj nga Berati jane te cmuar per arome unike , ullinj dhe vaji i ullirit nga Vlora , Tirana,Elbasani, Mallakstra , Riviera e Jugut dhe Ulqini jane me permbajtje te larte antioksidantesh aq te nevojshem per organizmin e njeriut.
Djathrat dhe produktet e tjera blegtorale si dhe mjalti , jane unike dhe ndryshojne sipas rajonit nga Veleciku dhe Sharri deri ne kullotat e famshme te mailt Cajup ne jug.
Shqiptaret jane te njohur historikisht per kultivimin dhe prodhimin e varietetesh autoktone te rrushit si dhe prodhues verersh te kuqe dhe te bardha, por vendin e kryesor padyshim e ze rakia.